Maatregelen coronavirus (COVID-19) Meer informatie

Uw zorg op afstand

Uit onderzoek blijkt dat in sommige gevallen medisch specialistische zorg beter thuis kan plaatsvinden. Met onze zorgverleners op afstand kunnen we patiënten in hun eigen omgeving behandelen. Zorg op afstand betekent dus eigenlijk dichterbij de patiënt thuis.

Dit kan patiënten meer controle over hun ziekte en een gevoel van vrijheid geven. Ook zorgt het ervoor dat de zorg minder invloed heeft op het leven van de patiënt en zijn naasten.

Het Maasstad Ziekenhuis kan patiënten de volgende zorg thuis bieden:

  • dialyse voor bepaalde nierpatiënten. Zij dialyseren zelf thuis;
  • immunotherapie voor oncologiepatiënten;
  • zoledroninezuur-infuus voor reumapatiënten;
  • controle van patiënten die opgenomen zijn geweest met een longontsteking of een gecompliceerde urineweginfectie en daarna in Zorghotel Aafje verblijven. Met een draagbare sensor volgen de artsen van het Maasstad Ziekenhuis het herstel van hun patiënten;
  • een slaapapneu-onderzoek
  • fototherapie voor baby's met geelzucht.

In dit filmpje leggen we uit hoe ziekenhuis zorg thuis eruitziet.

Alleen als het medisch veilig is

Wij verplaatsen natuurlijk alleen zorg naar huis als het medisch veilig is. Soms leveren wij deze zorg thuis met onze eigen zorgprofessionals, maar wij werken ook steeds meer samen met onder andere thuiszorgorganisaties die specialistische zorg aan huis leveren. Hierdoor kunnen we patiënten thuis behandelen of in sommige gevallen eerder naar huis sturen na een operatie of een opname.

Uw zorg digitaal

Het Maasstad Ziekenhuis zet digitale middelen in om onze patiënten de juiste zorg op de juiste plek te kunnen bieden. Zo kunt u bijvoorbeeld overal inzicht hebben in uw patiëntendossier en snel en makkelijk een vraag stellen aan uw zorgverlener. En kunnen u en zorgverleners uw gezondheid op afstand goed in de gaten houden (thuismonitoring).

Ga voor meer informatie naar de pagina Uw zorg digitaal