Terug

Kindercontinentiepoli

De Kindercontinentiepoli is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar die blaasproblemen hebben, zoals moeite met zindelijk worden, incontinentie, te vaak of te weinig plassen of steeds terugkerende urineweginfecties. Ouders van kinderen met zindelijkheidsproblemen gaan niet meteen naar een gespecialiseerd team. Vaak proberen ze eerst van alles zelf. Soms helpt het als een deskundige zorgverlener advies geeft hoe u als ouder uw kind kan begeleiden. De Kindercontinentiepoli kan deze begeleiding geven.

Werkwijze

Op de Kindercontinentiepoli van het Maasstad Ziekenhuis werkt de kinderarts nauw samen met de kindercontinentietherapeut om kinderen met plasproblemen te helpen....

Op de Kindercontinentiepoli van het Maasstad Ziekenhuis werkt de kinderarts nauw samen met de kindercontinentietherapeut om kinderen met plasproblemen te helpen.

De behandeling is gericht op het normaliseren van de manier van plassen (het plaspatroon). U bezoekt hiervoor de kinderarts. Die richt zich op onderzoek van het plasprobleem van uw kind. Soms schrijft hij/zij medicijnen voor om de blaas te ontspannen en/of om obstipatie (verstopping) tegen te gaan.

Gedurende deze behandelingsperiode krijgen u en uw kind begeleiding van de kindercontinentietherapeut. De behandeling (training) door de kindercontinentietherapeut bestaat uit polikliniekbezoeken, telefonische instructie/coaching, flowmetrie-meting en residubepaling.

Tijdens de polibezoeken worden de leermomenten van de training uitgelegd:

  • Hoe moet je plassen
  • Hoe vaak moet je plassen
  • Wanneer moet je plassen.

Het kind staat centraal tijdens de training. Ouders wordt geadviseerd supporter te zijn van hun kind tijdens de training, door het kind zoveel mogelijk te stimuleren om goede resultaten te behalen. Het is van belang dat uw kind gemotiveerd is om de training te volgen, dan is de kans op een succesvol resultaat groot.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de Kindercontinentiepoli van het Maasstad Ziekenhuis. Bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer (010) 291 22 90. Of neem contact op met de kindercontinentietherapeut via (010) 291 22 73 (ma t/m do).

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.