PATH project

Een baby krijgen betekent een grote verantwoordelijkheid voor de ouders. Niet iedereen weet wat er allemaal bij aankomend ouderschap komt kijken. Daarom is er het Europese PATH-project. Het is bedoeld om aanstaande en kersverse ouders te helpen met de voorbereiding op het krijgen van een kind en de opvoeding die daarbij nodig is. Het Maasstad Ziekenhuis neemt deel aan PATH en helpt met verschillende  programma’s (toekomstige) ouders.

Zwangerschap en ouderschap in coronatijd

Een zwangerschap en het beginnend ouderschap is vaak al een spannende periode. Voor veel  (aanstaande) ouders maakt het coronavirus (COVID-19) deze periode nu nog spannender.  Zowel voor (aanstaande) ouders als voor professionals in de zorg rondom deze ouders heeft PATH internationaal de informatie gebundeld op de PATH website. 

 Al tijdens je zwangerschap een sterke band opbouwen met je kind

Vanaf het moment dat een kind in de buik groeit, wordt er een band opgebouwd tussen moeder en kind. De baby went bijvoorbeeld al aan het ritme en het stemgeluid van zijn ouders. Deze band is erg belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van het kind. Slechte voeding en stress is niet goed voor de moeder en de ontwikkeling van het kindje. Door te zorgen dat de moeder minder stress ervaart, ontwikkelt de baby zich beter en is er minder risico op problemen tijdens zowel de zwangerschap als ná de geboorte.  In de programma's komt dit thema uitgebreid aan de orde.

Activiteiten van PATH voor (aankomend) ouders, werkgevers en zorgprofessionals

Van 2019 tot 2022 wordt door het Maasstad Ziekenhuis in het internationale project PATH samengewerkt met partners in Nederland, Engeland, Frankrijk en België om ouders zo goed mogelijk voor te bereiden op de emotionele achtbaan die ouderschap heet. Alle activiteiten binnen PATH worden Europees gesubsidieerd door het Interregionale 2 zeeën programma. Onder de deelprojecten vindt u meer informatie over de verschillende projecten van PATH.