PATH project

Een baby krijgen betekent een grote verantwoordelijkheid voor de ouders. Niet iedereen weet wat er allemaal bij aankomend ouderschap komt kijken. Daarom is er het Europese PATH-project. Het is bedoeld om aanstaande en kersverse ouders te helpen met de voorbereiding op het krijgen van een kind en de opvoeding die daarbij nodig is. Het Maasstad Ziekenhuis neemt deel aan PATH en zal met verschillende programma’s (toekomstige) ouders gaan helpen.

                                                                                                                                                                                                   

Al tijdens je zwangerschap een sterke band opbouwen met je kind

Vanaf het moment dat een kind in de buik groeit, wordt er een band opgebouwd tussen moeder en kind. De baby went bijvoorbeeld al aan het ritme en het stemgeluid van zijn ouders. Deze band is erg belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van het kind. Slechte voeding en stress is niet goed voor de moeder en de ontwikkeling van het kindje. Door te zorgen dat de moeder minder stress ervaart, ontwikkelt de baby zich beter en is er minder risico op problemen tijdens zowel de zwangerschap als ná de geboorte.  In de programma's komt dit thema uitgebreid aan de orde.

Activiteiten van PATH voor (aankomend) ouders, werkgevers en zorgprofessionals

Van 2019 tot 2022 wordt door het Maasstad Ziekenhuis in het internationale project PATH samengewerkt met partners in Nederland, Engeland, Frankrijk en België om ouders zo goed mogelijk voor te bereiden op de emotionele achtbaan die ouderschap heet. Alle activiteiten binnen PATH worden Europees gesubsidieerd door het Interregionale 2 zeeën programma. Onder de deelprojecten vindt u meer informatie over de verschillende projecten van PATH.

      

PATH Partners

 

 • Plymouth and District MIND (UK)
 • Southampton City Council (UK)
 • Odisee University College (BE)
 • Kent County Council (UK)
 • Institute of Health Visiting (UK)
 • Kent & Medway NHS & Social Care Partnership Trust (UK)
 • Hospital Centre of Douai (FR)
 • Antwerp University of Applied Sciences (BE)
 • Bournemouth University (UK)
 • Ngo Attachment in Development (BE)
 • Maasstad Ziekenhuis (NL)
 • Antwerp University Hospital (BE)

Naast de partner organisaties heeft ieder land ook nog een heel aantal observerende partners, die meekijken en meedenken bij de ontwikkeling en uitvoering van de projecten. De observer partners voor Nederland zijn:

Meer informatie

Voor meer informatie over de internationale PATH projecten kunt u kijken op www.PATH-Perinat.eu (website is onder constructie).

Wilt u meer weten over PATH of de deelprojecten van het Maasstad Ziekenhuis, dan kunt u contact opnamen met projectleider Jacobien Wagemaker, via WagemakerJ@Maasstadziekenhuis.nl.

Save the date!

Op 15 oktober vindt er in het Maasstad Ziekenhuis een mini-symposium plaats voor alle doelgroepen van het PATH-project. Dit zijn (toekomstige) ouders, werkgevers en professionals.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.