PATH project

Een baby krijgen betekent een grote verantwoordelijkheid voor de ouders. Niet iedereen weet wat er allemaal bij aankomend ouderschap komt kijken. Daarom is er het Europese PATH-project. Het is bedoeld om aanstaande en kersverse ouders te helpen met de voorbereiding op het krijgen van een kind en de opvoeding die daarbij nodig is. Het Maasstad Ziekenhuis neemt deel aan PATH en zal met verschillende programma’s (toekomstige) ouders gaan helpen.

                                                                                                                                                                                                   

Al tijdens je zwangerschap een sterke band opbouwen met je kind

Vanaf het moment dat een kind in de buik groeit, wordt er een band opgebouwd tussen moeder en kind. De baby went bijvoorbeeld al aan het ritme en het stemgeluid van zijn ouders. Deze band is erg belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van het kind. Slechte voeding en stress is niet goed voor de moeder en de ontwikkeling van het kindje. Door te zorgen dat de moeder minder stress ervaart, ontwikkelt de baby zich beter en is er minder risico op problemen tijdens zowel de zwangerschap als ná de geboorte.  In de programma's komt dit thema uitgebreid aan de orde.

Activiteiten van PATH voor (aankomend) ouders, werkgevers en zorgprofessionals

Van 2019 tot 2022 wordt door het Maasstad Ziekenhuis in het internationale project PATH samengewerkt met partners in Nederland, Engeland, Frankrijk en België om ouders zo goed mogelijk voor te bereiden op de emotionele achtbaan die ouderschap heet. Alle activiteiten binnen PATH worden Europees gesubsidieerd door het Interregionale 2 zeeën programma. Onder de deelprojecten vindt u meer informatie over de verschillende projecten van PATH.

      

PATH Partners

 

 • Plymouth and District MIND (UK)
 • Southampton City Council (UK)
 • Odisee University College (BE)
 • Kent County Council (UK)
 • Institute of Health Visiting (UK)
 • Kent & Medway NHS & Social Care Partnership Trust (UK)
 • Hospital Centre of Douai (FR)
 • Antwerp University of Applied Sciences (BE)
 • Bournemouth University (UK)
 • Ngo Attachment in Development (BE)
 • Maasstad Ziekenhuis (NL)
 • Antwerp University Hospital (BE)

Naast de partner organisaties heeft ieder land ook nog een heel aantal observerende partners, die meekijken en meedenken bij de ontwikkeling en uitvoering van de projecten. De observer partners voor Nederland zijn:

Wie kan er deelnemen aan PATH activiteiten?

Deelname aan het PATH project is voor organisaties welke zich in het Interregionale 2 Zeeën gebied bevinden.

Deelname aan het PATH project is voor organisaties welke zich in het Interregionale 2 Zeeën gebied bevinden.

Het 2 Zeeënprogramma is een maritiem grensoverschrijdend programma wat ervoor zorgt dat de zee tegelijkertijd een natuurlijke barrière en een verbinding vormt. Dit wordt rechtstreeks vertaald in het samenwerkingsprogramma waar elke specifieke doelstelling maritieme projecten kan ondersteunen die bijdragen aan een slimme, duurzame groei voor het 2 Zeeëngebied.

In de context van het 2 Zeeënprogramma hoeft maritiem niet noodgedwongen een direct verband met de zee te hebben. Het kan gedefinieerd worden als samenwerking tussen aangrenzende maritieme lokale gemeenschappen of overheden met het oog op gemeenschappelijke uitdagingen.

Nederlandse gemeenten die onder het 2 Zeeënprogramma vallen.

Informatie over het 2 Zeeënprogrammagebied.

Meer informatie

Voor meer informatie over de internationale PATH projecten kunt u kijken op www.PATH-Perinat.eu (website is onder constructie).

Wilt u meer weten over PATH of de deelprojecten van het Maasstad Ziekenhuis, dan kunt u contact opnamen met projectleider Jacobien Wagemaker, via WagemakerJ@Maasstadziekenhuis.nl.

Symposium ‘Voorbereid ouderschap’

Voor bijna alles wat we willen leren in ons leven is er wel een school, opleiding, workshop of een training. Behalve voor het ouderschap! Maar als professionals...

Voor bijna alles wat we willen leren in ons leven is er wel een school, opleiding, workshop of een training. Behalve voor het ouderschap! Maar als professionals kunnen wij samen (toekomstige) ouders sociaal en emotioneel goed voorbereiden op het ouderschap.

Met als doel sterke en gezonde gezinnen. Benieuwd hoe we dit met elkaar voor elkaar kunnen krijgen? Laat u op dinsdag 15 oktober van 15.30 uur tot 20.00 uur in het Maasstad Ziekenhuis inspireren, informeren en deel vooral ook uw ideeën over dit onderwerp.

Kenniscarousel
Deze middag en avond kunt u meerdere kennissessies bijwonen. Experts van verschillende specialismen delen hun visie en ervaring en gaan met u in gesprek over voorbereid ouderschap. Ook is er een informatiemarkt met korte workshops over de activiteiten van het PATH project. Eén van de keynote speakers van deze bijeenkomst is prof. dr. Régina Steegers-Theunissen. Zij vertelt in haar workshop over haar befaamde mHealth leefstijl coachingsprogramma 'Slimmer Zwanger' en het belang van periconceptionele leefstijlzorg voor aanstaande ouders en hun kinderen. Benieuwd naar de overige sprekers?

Bekijk het programma en lees meer over de sprekers.

Meld u direct aan
Deze bijeenkomst is voor kinderwensparen, (aanstaande) ouders, zorgprofessionals die werken met (aanstaande) ouders en baby’s, leidinggevenden, werkgevers en HR professionals. Deelname aan dit symposium is kosteloos. 

Geef u voor 11 oktober aanstaande op, dan houden we een stoel voor u vrij.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.