Terug

Toestemming geven

Uw medische gegevens zijn vertrouwelijk en persoonlijk. Dit betekent dat het Maasstad Ziekenhuis uw medisch dossier niet zomaar mag delen met zorgverleners buiten het ziekenhuis. Dit mag alleen als u daarvoor toestemming geeft.

Als patiënt van het Maasstad Ziekenhuis kan u gevraagd worden om toestemming te geven voor diverse doeleinden. 

Toestemming Zorgverlenersportaal

Aan de balie van de poliklinieken en bij Patiëntregistratie wordt gevraagd of u toestemming geeft dat uw huisarts inzicht krijgt in uw medische gegevens via...

Aan de balie van de poliklinieken en bij Patiëntregistratie wordt gevraagd of u toestemming geeft dat uw huisarts inzicht krijgt in uw medische gegevens via het zorgverlenersportaal.

De toestemming wordt vastgelegd in het medisch dossier. U geeft uw keuze eenmalig mondeling aan ons door en kunt deze altijd wijzigen. Hierbij is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Technisch is het vooralsnog niet mogelijk om toestemming te verlenen via het patiëntenportaal. 

Als u toestemming heeft gegeven, kan uw huisarts uw gegevens inzien via het zorgverlenersportaal. Dit is het zorgverlenersgedeelte van het zorgportaal. Daarmee krijgt de huisarts toegang tot:

  • een overzicht van medicijnen die u gebruikt en die geregistreerd zijn bij het Maasstad Ziekenhuis;
  • onderzoekuitslagen van de afdelingen laboratorium, radiologie, microbiologie, pathologie en nucleaire geneeskunde;
  • brieven en verslagen over uw behandeling;
  • een overzicht van ziekenhuisopnames, operaties en afspraken in het Maasstad Ziekenhuis;
  • verwijzingen van andere zorgverleners voor een behandeling in het Maasstad Ziekenhuis;
  • algemene persoonsgegevens, zoals uw naam, adres, woonplaats en verzekeringsgegevens.

Grootste voordeel voor uw huisarts is dat hij altijd direct op de hoogte is van uw meest recente gegevens. Hierdoor is het mogelijk om de voortgang van uw behandeling nog beter te volgen en te bewaken en kunnen onderzoeken en behandelingen beter op elkaar worden afgestemd.

 

 

 

 

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.