24-09-2024

IC-café Rijnmond

Na een opname op de intensive care (IC) volgt een herstelperiode buiten het ziekenhuis. Het is mogelijk dat u als voormalig patiënt of als naaste klachten overhoudt aan de IC-opname. Het IC-café Rijnmond organiseert bijeenkomsten waar u in contact kunt komen met lotgenoten met soortgelijke ervaringen.

Bijeenkomsten met een thema

Elke bijeenkomst van het IC-café heeft een thema. Een ervaringsdeskundige of professional komt hierover vertellen. Vooraf en na afloop is er ruim de tijd om ervaringen, kennis en adviezen met elkaar te delen. Gezelligheid en informatieverstrekking gaan hand in hand.

In 2024 organiseert IC-café Rijnmond de volgende themabijeenkomsten:

  • dinsdag 24 september 2024 - Intimiteit, aanraking en kwetsbaarheid

Inloop en aanvang

Het programma start om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur bent u welkom.
Koffie en thee staan klaar.

Locatie en bereikbaarheid

Buurtgebouw Het Palet, Duikerstraat 29, Rotterdam Prins Alexander
Buurtgebouw Het Palet ligt op 10 minuten lopen vanaf metrohalte Oosterflank.
Er is voldoende parkeergelegenheid en het gebouw is toegankelijk voor rolstoelen.

Aanmelden

Het is prettig als u laat weten dat u naar het IC-café komt, dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Natuurlijk bent u ook van harte welkom als u zich niet heeft aangemeld. Om u aan te melden voor het IC-café stuurt u een e-mail naar: lotgenoten@iccaferijnmond.nl.

Meer informatie over het IC-café vindt u op website van IC Connect

IC-café Rijnmond is een initiatief van de IC-afdelingen van de samenwerkende ziekenhuizen in de regio Rotterdam. Zij organiseren het IC-café samen met voormalig IC-patiënten en hun naasten en in overleg met IC Connect. Deze patiëntenorganisatie is er voor (voormalig) IC-patiënten, voor hun naasten en voor de nabestaanden van overleden IC-patiënten. Zij voorzien hen van de informatie die nodig is vóór, tijdens en na de IC-opname. www.icconnect.nl