20-02-2018

Tweede Kamerleden op werkbezoek bij afdeling Reumatologie van het Maasstad Ziekenhuis

Op maandag 19 februari brachten Joba van de Berg (CDA) en Pia Dijkstra (D66) een werkbezoek aan de afdeling Reumatologie van het Maasstad Ziekenhuis. Ze werden bijgepraat over Value Based Health Care (VBHC); een methode die gericht is op het maximaliseren van de waarde van zorg voor de patiënt tegen passende zorgkosten.

Samen leren en verbeteren
Binnen Santeon hebben de zeven ziekenhuizen een VBHC-model ontwikkeld waarin artsen en behandelteams structureel samen leren, verbeteren en verbeterpunten toepassen in de eigen ziekenhuizen. Bovendien loopt op de afdeling Reumatologie van het Maasstad Ziekenhuis een project waarbij ook huisartsen deelnemen aan de VBHC-methode. Om op die manier de zorg voor patiënten te verbeteren. De Tweede Kamerleden gingen hierover in gesprek met reumatologen, verpleegkundig specialisten, managers, de patiëntenraad en vertegenwoordigers van het Zorginstituut. Daarna brachten ze een bezoek aan de polikliniek waar de aanpak van VBHC al in de praktijk wordt toegepast.

Foto's: de twee Tweede Kamerleden in de spreekkamer op de polikliniek Reumatologie (Joba van de Berg links en Pia Dijkstra rechts)