15-04-2019

Opening Rookvrije Zorgboulevard

Het is officieel, vanaf 15 april is de Zorgboulevard een rookvrij terrein. Ook bij de andere locaties van het Maasstad Ziekenhuis mag niet meer gerookt worden. Net als steeds meer zorginstellingen, bieden we hiermee een rookvrije omgeving voor patiënten, bezoekers en medewerkers en dragen we bij aan een rookvrije generatie.

Wietske Vrijland, voorzitter Vereniging Zorgboulevard, heeft samen met Tippi en Tygo van de Kinderraad de rookvrije zone officieel geopend namens de Zorgboulevard. Tippi en Tygo, beiden astmapatiënt bij de kinderpolikliniek, zijn groot voorstander van een rookvrij terrein.

Tippi, 12 jaar: “Omdat ik astma heb, vind ik het heel vervelend als mensen staan te roken. Het stinkt, het slaat op mijn longen en ik voel me er niet prettig bij. Daarom zet ik me samen met de Kinderraad in voor een rookvrije Zorgboulevard.”

Tygo, 15 jaar: “De rooklucht triggert mijn longen en dan word ik benauwd. Juist als ik naar het ziekenhuis kom voor mijn astma, hoor ik niet in de rooklucht te hoeven lopen. Het gaat in het ziekenhuis om je gezondheid en roken is niet alleen slecht voor mijn gezondheid, maar slecht voor iedereen!”

Het rookvrije gebied herken je aan de borden en tegels met het logo van de ‘Rookvrije Generatie’. Hieraan zie je waar de rookvrije zone begint en eindigt. De rookabri en asbakken zijn overal verwijderd. Ook in en om de parkeergarage mag niet gerookt worden.

Stoppen met roken poli

Iedereen die wil stoppen met roken helpen we graag. Via de Stoppen met roken polikliniek bieden we rokende patiënten en medewerkers de mogelijkheid om onder begeleiding te stoppen in groepsverband of individueel. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de polikliniek via 010 – 291 225.

 

 Wietske Vrijland proost met Tygo en Tippi met kinderchampagne op een rookvrije Zorgboulevard