20-12-2019

Spijkenisse Medisch Centrum met vlag en wimpel geslaagd voor NIAZ accreditatie

Met een uitzonderlijk hoge score heeft Spijkenisse Medisch Centrum (SMC) de NIAZ accreditatie behaald. De NIAZ accreditatie is een belangrijk keurmerk voor zorginstellingen om aan te tonen dat kwalitatief goede zorg wordt geleverd. Patiënten kunnen ervan uitgaan dat de zorg in Spijkenisse Medisch Centrum veilig en verantwoord is en dat steeds weer wordt bekeken hoe de zorg kan worden verbeterd.

Volgens het bestuur van NIAZ mag SMC trots zijn op het behalen van het keurmerk. “In Spijkenisse Medisch Centrum zijn medewerkers veerkrachtig, betrokken bij kwaliteit, voeren verbeteringen door en kijken vooruit”, aldus Ellen Joan van Vliet. “Vooral de goede zorg rondom de oncologische patiënten, de uitstekende zorg voor medische apparatuur en de visie, strategie en uitvoering van de spoedpoli verdienen een compliment.”
 
Ook voorzitter raad van bestuur van Spijkenisse Medisch Centrum Paul van der Velden is trots. ‘We zijn met vlag en wimpel geslaagd voor de NIAZ accreditatie. Dat hebben we met zijn allen voor elkaar gekregen. Medisch Centrum Spijkenisse is een kwalitatief goede organisatie die financieel gezond is. We gaan de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Over Spijkenisse Medisch Centrum

Spijkenisse Medisch Centrum is ontstaan door een samenwerking van Het van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Maasstad Ziekenhuis. Medisch en ondersteunend personeel van beide organisaties wordt in SMC ingezet. Ook worden patiënten van het Maasstad Ziekenhuis die een minder complexe operatieve ingreep nodig hebben, in Spijkenisse MC geopereerd. Hierdoor wordt kennis verbreed en innovaties aangescherpt. In het Spijkenisse Medisch Centrum wordt 70% van de behandelingen uitgevoerd die ook in een regulier ziekenhuis worden uitgevoerd. Inwoners van Voorne Putten en omstreken kunnen vijf dagen in de week behandeld worden in Spijkenisse Medisch Centrum.

Op de foto van links naar rechts René Bleker (chirurg), Ellen Joan van Vliet (bestuurder NIAZ), Carlijn Kooijmans (adviseur Kwaliteit & Veiligheid), Eelco Nelissen (orthopedisch chirurg), Roelfke Gerla
(business unit manager), Paul  van der Velden (bestuurder Spijkenisse Medisch Centrum), Marianne van Seters (adviseur Kwaliteit en Veiligheid), Diederik van Putten (adviseur Kwaliteit en Veiligheid).