09-07-2021

Het Maasstad Ziekenhuis steekt arbeidscampagne in nieuw jasje

Boven alles Rotterdams. Dat is de slogan van de wervingscampagne van het Maasstad Ziekenhuis, die in een nieuw en dynamisch jasje gestoken is. Het ziekenhuis richt zich nu nog meer op de functies waarvoor dringend mensen nodig zijn, zoals verpleegkundigen, anesthesiemedewerkers, radiodiagnostisch laboranten en dialyse verpleegkundigen.


Foto: Still uit de nieuwe wervingsvideo van het Maasstad Ziekenhuis.

Een van de gezichten van de vernieuwde campagne is Spoedeisende Hulp-verpleegkundige Patricia Harrevelt. Zij laat in een flitsende wervingsvideo zien hoe mooi het werk in het acute centrum van Rotterdam-Zuid is. “Voordat ik naar een nachtdienst toekom, zorg ik wel altijd dat ik mijn rust pak”, vertelt Patricia. “Je weet van tevoren nooit wat er gaat gebeuren. Het kan zijn dat als je de Spoedeisende Hulp opkomt en je al meerdere ambulances ziet staan. Je weet dan ‘ik ben nodig’ en je gaat er meteen in.”

Landelijk tekort zorgpersoneel
Nederland kampt met een tekort aan zorgpersoneel. Door de toenemende zorgvraag is de verwachting dat het tekort alleen maar zal toenemen. Ook het Maasstad Ziekenhuis heeft te maken met een schaarste aan zorgpersoneel, waaronder verpleegkundigen in de diverse specialismen op mbo en hbo niveau. “Daarom hebben we onze strategie verscherpt”, legt Tanja Satoor de Rootas, HR manager in het Maasstad Ziekenhuis, uit. “We gaan de sollicitatiedrempels voor de schaarstefuncties verlagen. Binnenkort kunnen radiodiagnostisch laboranten bijvoorbeeld gelijk een eerste gesprek inplannen wanneer het hen uitkomt, zonder direct te hoeven solliciteren.”

Input van medewerkers gevraagd
Tijdens de coronacrisis is hard doorgewerkt en aan veel medewerkers gevraagd wat het werken in het Maasstad Ziekenhuis voor hen zo bijzonder maakt. “In onze vernieuwde campagne zijn hun ervaringen terug te zien. Het acute karakter van het ziekenhuis, de adrenaline, maar ook de betrokkenheid van alle medewerkers bij onze patiënten. We laten zien welke kwaliteiten je nodig hebt om hier te werken, maar ook de kansen die wij je bieden als je hier werkt.”

Bekijk de nieuwe wervingsvideo: https://www.youtube.com/watch?v=DuKcFq8-3mg

“Ik heb dankbaar gebruik gemaakt van de kansen die ik hier kreeg.”
Patricia Harrevelt werkt al ruim zestien jaar met plezier in het Maasstad Ziekenhuis. Ze begon als student-verpleegkundige bij het voormalig Clara Ziekenhuis. Inmiddels heeft zij naast haar mbo-verpleegkunde diploma, ook haar hbo-diploma verpleegkunde behaald. “Daarna heb ik de opleiding tot Observatoriumverpleegkundige afgerond en ben ik doorgegroeid naar Spoedeisende Hulp-verpleegkundige. Ik heb dankbaar gebruik gemaakt van de kansen die ik hier kreeg.”

“Patricia is een mooi voorbeeld van hoe je je ambities kunt waarmaken en dat je hier nooit uitgeleerd bent”, zegt Tanja Satoor de Rootas. “Zij is ambitieus, stroopt de mouwen op en werkt met iedereen samen om waardevolle zorg te verlenen aan onze patiënten. Zij is een echte Maasstadter en boven alles Rotterdams!”

Check alle vacatures op: https://www.werkenbijmaasstadziekenhuis.nl/