04-10-2021

Persbericht: Opening polikliniek Willemsplein met Rotterdams Duizeligheidscentrum

Maasstad Ziekenhuis en Franciscus Gasthuis & Vlietland krijgen er een nieuwe poliklinieklocatie bij. Vanaf maandag 4 oktober kunnen hun patiënten voor bepaalde specialismen terecht bij polikliniek Willemsplein in het centrum van Rotterdam. Naast bestaande poliklinieken en een Slaapcentrum, wordt er ook een geheel nieuw Duizeligheidscentrum geopend.

De poliklinieken die op het Willemsplein komen, waren in het verleden gevestigd in de voormalige Havenpolikliniek. Nadat de sluiting van de Havenpolikliniek een feit werd, is intensief gezocht naar een nieuwe locatie. En dat is gelukt met de mooie locatie aan het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug. Op het Willemsplein zijn de poliklinieken Neurologie en Medische Psychologie van het Maasstad Ziekenhuis gevestigd. Franciscus Gasthuis & Vlietland opent hier de deuren van haar poliklinieken Cardiologie, Keel-, Neus- & Oorheelkunde, Longgeneeskunde, Urologie én het Slaapcentrum, waar patiënten met slaapproblemen worden behandeld.

‘Midden in de stad werken onze twee topklinische ziekenhuizen samen aan de beste zorg voor onze patiënten. Ik ben er trots op dat onze zorgprofessionals hun deskundigheid combineren en zo voor onze patiënten sneller duidelijkheid bieden en de juiste behandeling inzetten.’ aldus een enthousiaste Wietske Vrijland, lid Raad van Bestuur, Maasstad Ziekenhuis. 

Rotterdams Duizeligheidscentrum

Met de poliklinieken van de twee ziekenhuizen is er veel kennis op één locatie bij elkaar gebracht. Voor de longartsen, KNO-artsen, neurologen en psychologen van beide ziekenhuizen, het Erasmus MC én oefentherapeuten uit de regio, een reden om het nieuwe Rotterdams Duizeligheidscentrum op te richten. In Rotterdam worden jaarlijks zo’n 1.800 mensen met complexe duizeligheidsklachten doorverwezen. De oorzaak van duizeligheid is niet altijd duidelijk. Waar deze patiënten voorheen langs verschillende specialismen werden gestuurd, worden ze in het Rotterdams Duizeligheidscentrum geholpen door een goed op elkaar afgestemd, specialistisch team. Door deze samenwerking wordt de oorzaak sneller achterhaald en kan een gerichte behandeling én nazorgtraject gestart worden.

Polikliniek Willemsplein is te vinden aan het Willemsplein 495 op de 2e verdieping van de Hoge Erasmus Offices.

  • Telefoonnummer Maasstad Ziekenhuis, locatie Willemsplein: 010 – 291 2234
  • Telefoonnummer Franciscus Willemsplein: 010 – 404 3407