18-05-2022

Jaap van den Heuvel nieuwe bestuurder ad interim Maasstad Ziekenhuis

De raad van toezicht van het Maasstad Ziekenhuis heeft Jaap van den Heuvel per 23 mei benoemd als bestuurder a.i. voor een half jaar. Hij vormt daarmee samen met Wietske Vrijland de raad van bestuur.

Jaap van den Heuvel volgt Peter Langenbach op, die per 1 juli start als directeur Zorginkoop bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis. De komende tijd beraadt het ziekenhuis zich op de invulling van de vacature die hiermee in de raad van bestuur is ontstaan.

Met zijn jarenlange bestuurlijke ervaring en zijn kennis en ervaring in de zorgsector zal Jaap van den Heuvel een waardevolle bijdrage kunnen leveren binnen de raad van bestuur. Jaap heeft een geneeskundige en bedrijfseconomische achtergrond. Als bestuurder heeft hij gewerkt bij de Reinier de Graaf groep, het Rode Kruis Ziekenhuis, het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Tot voor kort was hij hoogleraar Health Care Management aan de Universiteit van Amsterdam.

Jaap van den Heuvel: “Het Maasstad Ziekenhuis is een prachtige organisatie die ik onder andere ken door de samenwerking tussen de brandwondencentra. Samen met Wietske en alle medewerkers hoop ik de komende periode een bijdrage te leveren aan de kwaliteitsambities van het ziekenhuis. Ik kijk er naar uit om te starten.”

De raad van toezicht is blij met de benoeming en ziet uit naar de samenwerking met Jaap van den Heuvel.

Foto: Jaap van den Heuvel