Terug

Bekkenbodem onderzoek

Ondanks het feit dat bekkenbodemklachten zo vaak voorkomen, gaan nog steeds veel vrouwen niet naar een arts met deze klacht.

Onderzoek

Vaak omdat ze zich schamen voor hun urineverlies, omdat ze niet weten dat er iets aan te doen is of omdat ze denken dat het erbij hoort.

Vaak omdat ze zich schamen voor hun urineverlies, omdat ze niet weten dat er iets aan te doen is of omdat ze denken dat het erbij hoort.

De klachten hebben vaak een negatieve invloed op het dagelijks leven. Schaamte en angst dat anderen het urineverlies ruiken komen veel voor. Men gaat minder drinken om zo minder last te hebben. Ook activiteiten buiten de deur zoals sporten of winkelen worden vaak beperkt.

Toch is het van belang om juist wel met anderen over uw klachten te praten. Met name uw huisarts kan uw problemen herkennen en u helpen bij het vinden van de juiste behandeling. Uw huisarts kan u doorverwijzen naar de gynaecoloog.

Onderzoekstraject

Op de Bekkenbodempolikliniek van het Maasstad Ziekenhuis is een speciaal spreekuur voor vrouwen met bekkenbodemklachten. Bij het eerste consult krijgt u een vragenlijst en een plasdagboek met uitleg. Tijdens het eerste consult bij de gynaecoloog worden uw klachten en uw medische voorgeschiedenis uitgebreid geïnventariseerd. De gynaecoloog verricht dan een inwendig onderzoek en echografisch onderzoek bij u.

Afhankelijk van uw klachten kan aanvullend urodynamisch onderzoek plaatsvinden. Tevens kan de gynaecoloog besluiten u te verwijzen naar de uroloog, de internist of de chirurg. Binnen 1 tot 2 consulten wordt een behandelplan voor u opgesteld. Het bekkenbodemteam bestaat uit 2 gynaecologen, 1 uroloog, 1 chirurg, 1 nurse-practitioner, 1 BB fysiotherapeut en 1 psycholoog. Overleg over complexe gevallen vindt eenmaal per maand plaats, met terugkoppeling aan de huisarts.

U wordt zo spoedig mogelijk geholpen

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.