Terug

Diagnostische hysteroscopie

Tijdens dit onderzoek kijkt de gynaecoloog met een kijkbuis (hysteroscoop) via de vagina naar de binnenkant van de baarmoeder. Tijdens dit onderzoek zijn kleine ingrepen mogelijk, zoals het verwijderen van een (kleine) poliep of een spiraal waarvan de touwtjes niet meer zichtbaar zijn.

Voorbereiding

De hysteroscopie vindt meestal niet plaats tijdens de menstruatie, tenzij vloeien juist de reden is voor het onderzoek. Dan vindt de hysteroscopie wel tijdens...

De hysteroscopie vindt meestal niet plaats tijdens de menstruatie, tenzij vloeien juist de reden is voor het onderzoek. Dan vindt de hysteroscopie wel tijdens het bloedverlies plaats.

Als u een kinderwens heeft, wordt het onderzoek in de eerste helft van de cyclus gedaan, nog voordat de eisprong heeft plaatsgevonden. Het is namelijk niet de bedoeling dat u zwanger bent tijdens het onderzoek. Het onderzoek kan krampen van de baarmoeder opwekken. Die voelen aan als menstruatiepijn.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de patiëntenfolder, onderaan de pagina.

U wordt zo spoedig mogelijk geholpen

Wilt u meer weten?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.