Terug

DMSA Scan

Dit onderzoek op de afdeling Kindergeneeskunde duurt ongeveer 45 minuten. Tijdens het onderzoek kan 1 ouder of begeleider bij het kind blijven. Verder kan het zinvol zijn om zelf iets mee te brengen dat uw kind kan afleiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een voorleesboek, knuffel, favoriete videoband/dvd of walkman/mp3 speler. Televisie en video met enkele videobanden zijn bij de nucleaire geneeskunde aanwezig.

Voorbereiding op het onderzoek

Voorafgaand aan dit onderzoek wordt op de kinderafdeling een infuus ingebracht. Bij een DMSA scan is het handig om 's ochtends bij de kledingkeuze voor uw kind geen kleding aan te doen met metalen voorwerpen zoals een broekriem, bretels of metalen knoopjes.

Uitvoering van het onderzoek

Op de nucleaire geneeskunde wordt er via het infuus een kleine hoeveelheid van een lichte radioactieve vloeistof toegediend. Hierna moet de vloeistof ongeveer 3 uur inwerken. Dit inwerken gebeurd trouwens weer gewoon op de kinderafdeling.

Na de verstreken tijd gaat uw kind weer naar de nucleaire geneeskunde alwaar de scan wordt gemaakt. Bij het maken van de foto's ligt uw kind op een smal bed, terwijl de camera dicht bij het lichaam geplaatst wordt.

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.