Terug

HbA1c meting

HbA1c is de afkorting voor geglyceerd hemoglobine. Het ontstaat doordat glucose zich in het bloed bindt aan hemoglobine in de rode bloedcellen.

HbA1c waarde

De HbA1c-waarde is niet hetzelfde als de bloedglucosewaarde. Stijgt de concentratie glucose in het bloed, dan wordt er meer HbA1c gevormd. De HbA1c waarde is...

De HbA1c-waarde is niet hetzelfde als de bloedglucosewaarde. Stijgt de concentratie glucose in het bloed, dan wordt er meer HbA1c gevormd. De HbA1c waarde is belangrijk omdat een te hoge HbA1c waarde een grotere kans geeft op gezondheidsproblemen.

Rode bloedcellen kennen een levensloop van twee tot drie maanden. Daardoor geeft de hoeveelheid HbA1c een beeld van de gemiddelde bloedglucosespiegel over de afgelopen twee tot drie maanden.

HbA1c omrekentabel

De HbA1c waarde geeft samen met het meten van de bloedglucosewaarde op verschillende tijdstippen een indicatie of de behandeling van diabetes optimaal verloopt....

De HbA1c waarde geeft samen met het meten van de bloedglucosewaarde op verschillende tijdstippen een indicatie of de behandeling van diabetes optimaal verloopt.

Klik hier om de HbA1c omrekentabel te bekijken.

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.