Patiëntgerichte professionele zorg

U kunt in het Maasstad Ziekenhuis op patiëntgerichte professionele zorg rekenen.

Het komen tot een gezond gewicht is een heel proces. We begrijpen dat deze verandering veel indruk kan maken en helpen u dan ook graag.

Het team Bariatrie staat tijdens de nazorg voor u klaar voor medische controles maar ook voor psychologische ondersteuning en begeleiding van diëtist en/of bewegingtherapeut. Professionele psychologen geven tips om gedrag te veranderen dat gewichtsverlies moeilijk maakt. Ook kan de psycholoog ondersteuning bieden bij gedragsveranderingen die te maken kunnen hebben met voeding, lichaam en zelfbeeld. Ondersteuning van de psycholoog kan zowel individueel als in groep plaatsvinden.
Ook is het belangrijk dat u niet alleen uw eetgewoonten aanpast, maar dat u ook aan lichaamsbeweging gaat doen. De calorieën die u opneemt en niet verbruikt, worden in het lichaam opgeslagen als vet. De diëtist van het expertiseteam begeleidt u bij het aanpassen van uw eetgewoonten.

Het verliezen van gewicht lukt niet zonder steun van naasten. Neem daarom altijd iemand mee die u steunt tijdens de bezoeken in ons Bariatrie Expertisecentrum voor obesitas en de periode voor en na de operatie.