Kwaliteitskeurmerken en certificaten

Een kwaliteitskeurmerk is een officiële erkenning dat een ziekenhuis aan vastgestelde kwaliteitseisen voldoet. De afdeling Infectieziekten van het Maasstad Ziekenhuis beschikt over onderstaande kwaliteitskeurmerken en certificaten.

ISO 9001 certificaat

Een veel gebruikte richtlijn voor het leveren van kwaliteit is de internationale norm ‘ISO 9001’. Het ISO-certificaat geeft klanten de zekerheid dat het ziekenhuis zorg en/of producten levert volgens de overeengekomen eisen.

Het vaatkeurmerk

Het vaatkeurmerk is toegekend aan die ziekenhuizen die voldoen aan een aantal basiscriteria die zijn geformuleerd door de Hart & Vaatgroep. Het vaatkeurmerk is gericht op aandoeningen aan de perifere slagaderen. Het zegt niets over aandoeningen aan de aderen, bijvoorbeeld behandelingen van spataderen of (veneuze) trombose en het zegt ook niets over aandoeningen aan het hart.

Kwaliteitskeurmerk CZ

CZ heeft voor vijf aandoeningen de prestaties van ziekenhuizen getoetst. Dat zijn bariatrische chirurgie, borstkanker, dikke darmkanker en Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) ook wel ‘etalagebenen’ genoemd. Het Maasstad Ziekenhuis heeft voor al deze vijf aandoeningen een kwaliteitskeurmerk ontvangen van CZ. 

Plusbehandeling Achmea

Achmea heeft een aantal ziekenhuizen op basis van medisch kwaliteit, wachttijden, doorlooptijden en aandacht voor de patiënt het predicaat Plusbehandeling toegekend. Het Maasstad Ziekenhuis heeft deze erkenning ontvangen voor;

  • Heupvervanging
  • Knievervanging
  • Darmkanker
  • Liesbreuk

Kwaliteitskeurmerk Menzis

Ook zorgverzekeraar Menzis heeft kwaliteitskeurmerken uitgereikt voor diverse aandoeningen. Het Maasstad Ziekenhuis heeft het topzorgpredicaat voor liesbreuk, meniscus, cataract, carpaal tunnel syndroom, darmkanker en borstkanker mogen ontvangen.