Terug

Kwaliteitskeurmerken en certificaten

Een kwaliteitskeurmerk is een officiële erkenning dat een ziekenhuis aan vastgestelde kwaliteitseisen voldoet. De afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten van het Maasstad Ziekenhuis beschikt over onderstaande kwaliteitskeurmerken en certificaten.

HKZ certificaat

Het MDL Centrum heeft het HKZ certificaat voor patiëntveiligheid behaald. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector en is gebaseerd op de ISO 9001 norm. Met het behalen van het certificaat laat het MDL Centrum zien dat het voldoet aan de hoge eisen van patiëntveiligheid. Een voorbeeld hiervan is dat patiënten zowel tijdens de intake als tijdens het endoscopisch onderzoek steeds te maken hebben met een vast team verpleegkundigen. Daarnaast kenmerkt het MDL Centrum zich door een cultuur waar de zorgprofessionals continu leren en zichzelf verbeteren. Het HKZ certificaat is drie jaar geldig, maar het MDL Centrum wordt ieder jaar (aangekondigd en niet aangekondigd) opnieuw getoetst op patiëntveiligheid.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.