Terug

Neustussenschot

Het neustussenschot (septum) is de scheidingswand tussen het linker- en rechterdeel van de neus. Als het neustussenschot scheef staat, kan dit de doorgankelijkheid van de neus beïnvloeden en neusverstopping veroorzaken.

De operatie

De KNO-arts voert de operatie uit via een inwendige (en daardoor onzichtbare) huidsnede aan de binnenzijde van een neusopening. De arts maakt het slijmvlies...

De KNO-arts voert de operatie uit via een inwendige (en daardoor onzichtbare) huidsnede aan de binnenzijde van een neusopening. De arts maakt het slijmvlies los van het (kraak-)been.

Hij zet het tussenschot recht en vervolgens sluit hij de huidsnede met oplosbare hechtingen. Aan weerszijden van het tussenschot hecht hij soms plastic plaatjes in die als spalk dienen. Deze worden na ruim een week op de polikliniek weer verwijderd. Ter voorkoming van een bloeding laat hij meestal een tampon in beide neusgaten achter. De operatie duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.

Nabehandeling

Als de arts na de operatie oplosbare tampons heeft achtergelaten in de neus, hoeven deze niet te worden verwijderd.

Als de arts na de operatie oplosbare tampons heeft achtergelaten in de neus, hoeven deze niet te worden verwijderd.

Mochten er bij u tampons zijn geplaatst die niet oplosbaar zijn, dan worden deze na één tot vier dagen verwijderd op de polikliniek. Als er bij u plastic plaatjes zijn aangebracht, verwijderd de KNO arts deze meestal na zeven tot tien dagen op de polikliniek. Zes tot acht weken na de operatie komt u op de polikliniek voor nacontrole.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de patiëntenfolder, onderaan de pagina.

Wilt u meer weten?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.