Terug

Maasstad Academie

Sinds haar oprichting op 1 januari 2009 beoogt de Maasstad Academie - een instituut voor opleiding, ontwikkeling en onderzoek - een samenhangend leerklimaat te realiseren, door leren en ontwikkelen in het Maasstad Ziekenhuis geïntegreerd aan te pakken. Centraal hierbij staat dat onze professionals een leven lang leren en innoveren tot een kerncompetentie kunnen maken.

null

Het Maasstad Ziekenhuis is een groot algemeen ziekenhuis in de dynamische Randstad, regio Rotterdam-Rijnmond, met een boeiende, heterogene en multiculturele patiëntenpopulatie. Het heeft een grote regionale spoedeisende hulp en heeft vrijwel elk basisspecialisme in huis plus een aantal bijzondere functies zoals: interventiecardiologie, hemodialyse, neurochirurgie, een brandwondencentrum en een Level III intensive care.

Werken in de gezondheidszorg vereist van professionals dat zij hun kennis van het eigen vakgebied actueel houden en verdiepen. Leren en innoveren is een van de strategische speerpunten van het Maasstad Ziekenhuis. Het Maasstad Ziekenhuis heeft deze status verder uitgebouwd met een eigen instituut voor opleiding, ontwikkeling en onderzoek: de Maasstad Academie.

Verschillende opleidingen en disciplines komen samen

In de Maasstad Academie komen verschillende opleidingsvelden en disciplines samen, zoals de medisch-specialistische, de verpleegkundige en de paramedische. Maar ook specifieke kennis- en vaardigheidstrajecten om betere zorg te kunnen leveren, zoals trainingen in het omgaan met patiënten en elkaar, gerichte klinische lessen, workshops en intervisie. Ons uitgangspunt is dat door leren en ontwikkelen geïntegreerd aan te pakken, dwarsverbanden ontstaan tussen verschillende disciplines. Dat stelt ons in staat om het maximale te halen uit deskundigheden, voorzieningen, ideeën en informatie, waarbij we ook van elkaar kunnen leren.
Als opleidingsziekenhuis biedt Maasstad Ziekenhuis uitstekende mogelijkheden voor co-assistenten en arts-assistenten. Maar ook voor verpleegkundige, paramedische en bedrijfsmatige opleidingen kunt u bij ons terecht. Maasstad Ziekenhuis biedt een stimulerende en veelzijdige werk- en leeromgeving met gerichte opleidingen, praktijkmogelijkheden en faciliteiten en een open atmosfeer tussen opleider en student.

Informatie?

Stuur een e-mail aan academie@maasstadziekenhuis.nl voor meer informatie.

Bezoek onze pagina's als u meer informatie wilt over:

Beroepsopleidingen

Scholing verwijzers

Wetenschappelijk onderzoek

  • TWOR
  • Wetenschapsbureau

Inloggen in LMS Maaswijzer

Online leren op eigen niveau en in eigen tempo met het Leermanagement Systeem (LMS) "Maaswijzer" van het Maasstad Ziekenhuis. Klik hier voor de link. 

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.