5. Operatie

Borstreconstructie

U wordt opgenomen op de dag van de operatie. U dient zich op het afgesproken tijdstip te melden bij de Opnamebalie in de centrale hal. Zij verwijzen u door naar de verpleegafdeling waar u verblijft.

Op de verpleegafdeling bereiden de verpleegkundigen u voor op de operatie. Voorafgaande aan de operatie wordt het te opereren gebied afgetekend. Wanneer u wordt opgeroepen gaat u met bed naar de voorbereidingsruimte. Daar wordt u door een andere verpleegkundige verder voorbereid, waarna u naar de operatiekamer wordt gebracht waar de operatie plaatsvindt. Na de operatie gaat u naar de uitslaapkamer waar u wakker wordt onder observatie van de recoveryverpleegkundige. Vervolgens wordt u naar de verpleegafdeling teruggebracht. In overleg met uw behandelend arts verblijft u daar 1 tot 3 dagen. 

Indien u zich goed voelt brengt patiëntenvervoer u de volgende dag naar de polikliniek Plastische Chirurgie. Daar worden het verband en de eventuele drains gecontroleerd. Als de drains weinig hebben gelopen worden deze in overleg met de arts verwijderd. Tot aan uw ontslag verblijft u op de verpleegafdeling, komt u op de polikliniek voor controle en krijgt u instructies voor thuis. 

Voordat u met ontslag gaat krijgt u verschillende afspraken op de polikliniek Plastische Chirurgie voor het verwijderen van hechtingen, eventuele drains en het opvullen van een eventuele tissue expander.

  1. Verwijzing
  2. Polikliniek bezoek
  3. Voorbereiding op de operatie
  4. Operatie
  5. Nazorg