Daan Verpalen

Ik ben Daan Verpalen, een bevlogen zorgprofessional met Rotterdam als mijn thuisbasis en een diepgewortelde passie voor gezondheidszorg. Mijn toewijding aan deze sector ontstond al in mijn vroege jeugd, geïnspireerd door het geloof dat de patiënt altijd het middelpunt van zorg moet zijn.

Mijn drive om de zorg te verbeteren vindt zijn oorsprong in het pijnlijke verlies van mijn vader door medische fouten. Dit leidde tot een gerechtelijke uitspraak in het voordeel van mijn moeder en haar gezin. Als kind van twaalf was dit een keerpunt dat me aanzette om de zorg zowel in het ziekenhuis als thuis te willen verbeteren.

Met een universitaire achtergrond, twee master diploma’s (innovatiemanagement en data science), behaald aan de Erasmus Universiteit, bekleed ik momenteel de functie van Business Manager voor thuismonitoring bij Philips. Samen met een internationaal team streef ik naar vier belangrijke doelen: het verhogen van het comfort voor patiënten, het verlichten van de werkdruk van medisch personeel, het bereiken van betere gezondheidsresultaten, en het verlagen van zorgkosten.

Mijn internationale ervaring omvat samenwerkingen met artsen en verpleegkundigen in diverse vooraanstaande ziekenhuizen; in landen zoals Spanje, Engeland, Zweden, India en Japan. Deze ervaring heeft mijn kennis van uiteenlopende zorgsystemen verdiept, wat me in staat stelt bij te dragen aan schaalbare zorginnovaties voor het heden en de toekomst. Met name in Japan zien we een significante vergrijzing tegemoet met alle risico’s van dien, waarbij digitalisering en data science van dienst zijn om kwalitatieve zorg toegankelijk te houden voor iedereen.

Mijn doel is helder: het verbeteren van de patiëntervaring voor de 500,000 jaarlijkse bezoekers van het Maasstad Ziekenhuis. Ik ben er trots op dat Maasstad voorop loopt op het gebied van digitalisering en thuismonitoring, en ik ben ervan overtuigd dat dit een essentieel element is voor de toekomst van kwalitatieve zorg. Mijn expertise en vastberadenheid zijn mijn bijdrage aan de verwezenlijking van zorginnovaties die de gezondheidszorg daadwerkelijk transformeert en elke Maasstad patiënt de zorg biedt die hij/zij/het verdient.