Wanda Schouten

Mijn naam is Wanda Schouten, sinds augustus 2023 ben ik na 40 jaar in de zorg vervroegd met pensioen gegaan.
In 1978 heb ik de verpleegkundige in -service opleiding gedaan in het 'oude Clara'. Daar heb ik de kinderaantekening gedaan en 9 jaar gewerkt. Daarna ben ik naar het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht gegaan en heb daar ruim 30 jaar op de kinderafdeling in verschillende functies gewerkt onder andere als afdelingshoofd van de afdeling neonatologie.

In mijn werkzame jaren ben ik 8 jaar actief geweest in de verpleegkundige adviesraad, heb aan de wieg gestaan van HIX implementeren en het doen van audits. Ik vond met name de regio overleggen met de VAR, STZ en Santeon erg verrijkend, je kijkt met elkaar hoe je de zorg kunt verbeteren.

De laatste jaren was ik coördinator voor de vrijwilligers in het ziekenhuis, ik heb enorm veel bewondering gekregen voor de vrijwilligers die met veel enthousiasme en onvoorwaardelijk klaar staan voor de patiënten.

In mijn vrije tijd ben ik actief bij de Maatschappelijke Adviesraad Barendrecht en organiseer ik soos avonden voor mensen met een beperking.

Via mantelzorgtaken ben ik in contact gekomen met het Maasstad Ziekenhuis en heb de zorg ervaren vanuit de ogen van de patiënt. Met mijn jarenlange ervaring in de zorg op allerlei gebieden hoop ik een steentje te kunnen bijdragen aan de kwaliteit van zorg en tevredenheid van de patiënten in het ziekenhuis. Patiënten zijn kwetsbaar en willen gehoord en gezien worden!

Ik kijk er naar uit om samen onze krachten te bundelen en dat patiënten ons weten te vinden.