Terug

meer over de deskundigen

In het Maasstad Ziekenhuis werken specialisten met de meeste ervaring op het gebied van robotoperaties in Nederland.

M. Aktas (gynaecoloog)

Gynaecoloog M. Aktas is sinds februari 2005 werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis en gespecialiseerd in robotgeassisteerde chirurgie en de behandeling van urologische...

Gynaecoloog M. Aktas is sinds februari 2005 werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis en gespecialiseerd in robotgeassisteerde chirurgie en de behandeling van urologische en gynaecologische aandoeningen.

 

null

Hij studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1991-1997) en volgde de opleiding tot gynaecoloog aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam (2000-2005). In 2009 startte hij met robotgeassisteerde chirurgie. In 2010 is hij benoemd als proctor, dit betekent dat gynaecoloog Aktas door andere ziekenhuizen kan worden gevraagd om operateurs in hun kliniek te trainen in het gebruik van de robot. Hij is de enige proctor in Nederland die is gespecialiseerd in robotoperaties aan baarmoeder- en vaginatopverzakkingen.

P.P.L.O. Coene (chirurg)

Chirurg P.P.L.O Coene is sinds 2000 werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis en heeft als aandachtsgebied gastro-intestinale en minimale invasieve chirurgie.

Chirurg P.P.L.O Coene is sinds 2000 werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis en heeft als aandachtsgebied gastro-intestinale en minimale invasieve chirurgie.

null

Na zijn promotie en opleiding tot algemeen chirurg specialiseerde hij zich verder in het Academisch Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum in de chirurgische behandeling van darm, slokdarm, maag en alvleesklier aandoeningen. Hij ziet het als een uitdaging om goede kwaliteit van zorg te koppelen aan innovatie en nieuwe ontwikkelingen in de chirurgische behandeling van darmkanker, waarbij de individuele patiënt centraal blijft staan. Het Maasstad Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland waar darmoperaties uitgevoerd worden door chirurg Coene met de da Vinci Robot. 

In 2010 heeft hij in samenwerking met Wietske Vrijland, chirurg St. Franciscus Gasthuis, Lidy van Driel-Rooks, verpleegkundig specialist en Annemarie van der Spek, verpleegkundig specialist het boek Darmkanker ‘Het boek voor patiënt, familie en professional’ uitgegeven.

R.P. Engel (uroloog)

Uroloog R.P. Engel is sinds maart 2011 werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis, waar hij zich onder begeleiding van collega Klaver de vaardigheid van de robotgeassisteerde...

Uroloog R.P. Engel is sinds maart 2011 werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis, waar hij zich onder begeleiding van collega Klaver de vaardigheid van de robotgeassisteerde prostaatchirurgie heeft eigen gemaakt.

null

Hij studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Groningen (1993- 2000) en heeft zich later gespecialiseerd tot uroloog in het Universitair Medisch Centrum St. Radboud te Nijmegen (2006-2010). Na eerst een jaar te hebben waargenomen in het Deventer Ziekenhuis, heeft hij zich nadien gevestigd in de maatschap urologie van het Maasstad Ziekenhuis ter versterking van het robotchirurgisch urologisch team.

M. Gan (uroloog)

Uroloog M. Gan is sinds september 2013 aan het Maasstad Ziekenhuis verbonden.

Uroloog M. Gan is sinds september 2013 aan het Maasstad Ziekenhuis verbonden.

null

Zij is gespecialiseerd in robotgeassisteerde urologische ingrepen.
Zij studeerde geneeskunde van 1998 tot 2004 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.  In 2001 werkte zij enkele maanden in The James Buchanan Brady Urological Institute van The Johns Hopkins Hospital in Baltimore (USA), een van de meest gerenommeerde  urologische klinieken ter wereld.
Zij volgde de vooropleiding chirurgie in het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft van 2006 tot 2008 en werd opgeleid tot uroloog in het Maastricht Universitair Medisch Centrum van 2008 tot 2012.
Nadien was zij een jaar verbonden aan het Onze Lieve Vrouwziekenhuis te Aalst (België) en het OLV Robotic Surgery Institute. Zij werd opgeleid door Prof. Dr. A. Mottrie, een van de pioniers in de robotgeassisteerde urologie. Daarnaast gaf zij trainingen aan andere urologen die robotgeassisteerde ingrepen wilden gaan uitvoeren.

O.S. Klaver (uroloog)

Uroloog O.S. Klaver is sinds januari 2009 aan het Maasstad Ziekenhuis verbonden en gespecialiseerd in robotgeassisteerde chirurgie en de behandeling van urologische,...

Uroloog O.S. Klaver is sinds januari 2009 aan het Maasstad Ziekenhuis verbonden en gespecialiseerd in robotgeassisteerde chirurgie en de behandeling van urologische, oncologische aandoeningen, in het bijzonder prostaatkanker.

null

Hij studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven, België van 1994 tot 2001 en volgde daarna de opleiding tot uroloog in het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg Leuven van 2001 tot 2007. Aansluitend volgde hij een fellowship endoscopie en robotchirurgie aan hetzelfde instituut van 2007 t/m 2009. 

In 2009 heeft hij de robotchirurgie in het Maasstad Ziekenhuis opgezet. Als opleidend geneesheer voor de da Vinci robotgeassisteerde operaties, leidt hij nu andere artsen op in het gebruik van de robot. In de praktijk zijn dat ziekenhuizen die recentelijk een robotsysteem hebben aangeschaft. Met meer dan 1.200 robotoperaties op zijn naam (waarvan ruim 1.000 robotgeassisteerde prostaatverwijderingen), bent u in ervaren handen bij medisch specialist Klaver. Hij doet ook onderzoek naar de resultaten van operaties van patiënten met prostaatkanker en blaaskanker die zijn geopereerd met behulp van robotchirurgie.

D.C.D. de Lange (uroloog)

Uroloog D.C.D. de Lange is sinds oktober 2001 aan het Maasstad Ziekenhuis verbonden.

Uroloog D.C.D. de Lange is sinds oktober 2001 aan het Maasstad Ziekenhuis verbonden.

null

Hij is gespecialiseerd in robotgeassisteerde chirurgie en de behandeling van urologische, oncologische aandoeningen, in het bijzonder nier- en blaaskanker. Van 1983 tot 1991 studeerde hij geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Leiden en volgde daarna de vooropleiding tot chirurgie in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam (2001 tot 2007). Aansluitend volgde hij de opleiding tot uroloog in het LUMC te Leiden en het Leyenburg ziekenhuis te Den Haag. In 2009 heeft uroloog de Lange in samenwerking met uroloog Klaver de robotchirurgie in het Maasstad Ziekenhuis opgezet. In Nederland heeft hij de meeste ervaring op het gebied van robotgeassisteerde niersparende operaties.

P.D. de Rooij (chirurg)

Chirurg P.D. de Rooij

Chirurg P.D. de Rooij

null

F. Tjin Asjoe (gynaecoloog)

Gynaecoloog F. Tjin Asjoe is sinds november 2010 werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis, waar hij zich in nauwe samenwerking met collega Aktas de vaardigheid van...

Gynaecoloog F. Tjin Asjoe is sinds november 2010 werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis, waar hij zich in nauwe samenwerking met collega Aktas de vaardigheid van robotgeassisteerde ingrepen eigen heeft gemaakt.

null

Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen waarna hij zich specialiseerde tot gynaecoloog. Zijn aandachtsgebieden zijn urologie, gynaecologie, bekkenbodemproblematiek, algemene gynaecologie en laparoscopie.

A.G.M. Zeegers (uroloog)

Uroloog A.G.M. Zeegers behandelt sinds 2010 de prostaat- en nierkankerpatiënten uit het Albert Schweitzer Ziekenhuis met behulp van de da Vinci Robot in het...

Uroloog A.G.M. Zeegers behandelt sinds 2010 de prostaat- en nierkankerpatiënten uit het Albert Schweitzer Ziekenhuis met behulp van de da Vinci Robot in het Maasstad Ziekenhuis.

In 2009 is hij in het Maasstad ziekenhuis begonnen met de Robotchirurgie in samenwerking met twee inspirerende proctors (trainers) collega uroloog Klaver en de Lange van het Maasstad Ziekenhuis. Vanaf 2014 zal zijn collega Raaijmakers uit het Albert Schweitzer Ziekenhuis zich ook bij het team van het Robot Expertisecentrum voegen.

Uroloog Zeegers is al geruime tijd verbonden met het Albert Schweitzer ziekenhuis (voorheen Drechtsteden en Merwede ziekenhuis) in Dordrecht en Zwijndrecht en speciaal gespecialiseerd in urologische oncologie.

Hij is opgeleid in het LUMC te Leiden en het Leyenburg ziekenhuis te Den Haag (HAGA). Zeegers heeft veel ervaring in de open chirurgie en is sinds de 90-er jaren begonnen met klassiek laparoscopische (kijkoperaties) ingrepen bij nierkanker, waarmee hij een ruime ervaring heeft opgebouwd.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.