Maatregelen coronavirus (COVID-19) Meer informatie

2. Poli en onderzoek

Samen naar gezond gewicht

Intakegesprek
Als uit het telefoongesprek blijkt dat u aan de voorwaarden voldoet, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek met een verpleegkundige. Deze bespreekt de door u thuis ingevulde vragenlijst met u. Hij of zij gaat met u in gesprek om na te gaan of het behandelprogramma het beste is voor uw gezondheid en of u er klaar voor bent om te starten. 

Onderzoek
Om een goed beeld van uw gezondheid te krijgen, wordt bloed geprikt om de waarde van uw
vitaminen en mineralen te bepalen.

Overleg behandelteam
De verschillende betrokken afdelingen overleggen samen of een operatie voor u de beste optie is. We willen u graag helpen. Daarbij is het belangrijk dat u zowel lichamelijk als psychisch klaar bent voor deze behandeling die uw leven zal veranderen. Het kan daarom zijn dat we u eerst een begeleidingstraject bij de psycholoog of diëtist aanbieden of dat u wordt afgewezen.

Bezoek aan internist
De internist bespreekt de uitslagen van de onderzoeken met u en beoordeelt of er medische oorzaken voor het overgewicht zijn. Ook gaat hij of zij na of het overgewicht heeft geleid tot andere gezondheidsproblemen. Het is mogelijk dat hij of zij u doorstuurt naar een andere medisch specialist zoals de longarts, cardioloog of KNO-arts. Dit om na te gaan of er mogelijke risico’s voor de operatie zijn en om de kans op succes na de operatie te vergroten.

  1. Verwijzing
  2. Poli en onderzoek
  3. Voorlichting
  4. Opnamegesprek
  5. Operatie
  6. Nazorg