Veelgestelde vragen

 

Ik wil mijn volledige medisch dossier inzien, kan dat?

Nee, u kunt op Mijn Maasstad Ziekenhuis veel onderdelen inzien, maar niet uw volledige medisch dossier.

Op Mijn Maasstad Ziekenhuis vindt u bij 'Dossier' een kort verslag van uw consult(en) (1 dag na uw afspraak), uitslagen van onderzoeken (direct nadat de uitslag bekend is), brieven, medicijnen, metingen en aandachtspunten. Daarnaast ook de onderdelen allergieën, behandelgrenzen, functionele en mentale status, implantaten, intoxicaties, medische hulpmiddelen, zorgactiviteiten (verrichtingen) en voeding. Er worden in de loop van de tijd steeds meer onderdelen van uw medisch dossier beschikbaar gesteld op Mijn Maasstad Ziekenhuis.

 

Ik zie de uitslag van mijn onderzoek niet op Mijn Maasstad Ziekenhuis. Hoe kan dat?

Nadat u een onderzoek heeft gehad, heeft het ziekenhuis tijd nodig om bijvoorbeeld het bloed te onderzoeken. Als de uitslag in het ziekenhuis bekend is, kunt u deze direct zien op Mijn Maasstad Ziekenhuis.

Voorbeeld: Er wordt bij u bloed geprikt op maandag. Het onderzoek van het bloed duurt 2 dagen. Woensdag is de uitslag dan bekend. U kunt dan uw uitslag bekijken op Mijn Maasstad Ziekenhuis. Uw zorgverlener vertelt u op de eerstvolgende afspraak wat de uitslagen betekenen. U kiest zelf of u de uitslagen al wilt bekijken vóór uw afspraak met uw zorgverlener. Zonder toelichting van uw zorgverlener kan de uitslag voor u verwarrend zijn. 

 

Ik wil een vraag stellen aan mijn arts met een e-consult, maar dat lukt niet. Hoe kan dat?

Dit kan te maken hebben met een instelling in ons systeem. Neem contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent. Zij kunnen voor u nakijken of alle instellingen juist zijn. De telefoonnummers van de poliklinieken vindt u op de afsprakenkaart en op de website.

 

Ik heb nog geen antwoord ontvangen op mijn e-consult, maar er zijn 3 werkdagen voorbij. Hoe kan dat?

Als u bent ingelogd op Mijn Maasstad Ziekenhuis en u ziet na 3 werkdagen (maandag tot en met vrijdag) bij e-consult geen antwoord op uw bericht, bel dan naar de polikliniek. De telefoonnummers van de poliklinieken vindt u op de afsprakenkaart en op de website.

 

Ik wil graag een e-mail ontvangen wanneer ik een e-consult ontvang. Hoe regel ik dat?

Controleer het volgende:

 • Uw toestemmingen: ga in uw portaal naar 'Mijn instellingen' en 'Mijn toestemmingen'. Staat er dat u geen toestemming heeft gegeven om u te e-mailen? Klik dan op 'Wijzigen'. Vink bij 'Wilt u e-mails ontvangen van de zorginstelling?' aan 'Ja'. Lukt dit niet via uw portaal? Dan kunt u dit ook aangeven bij Patiëntenregistratie in de centrale hal. 
 • Uw instellingen: ga in uw portaal naar ‘ Mijn instellingen’. Hier vinkt u aan: 'Ik wil een e-mail ontvangen wanneer ik een e-consult krijg'. Op dat moment is uw portaalinstelling bekend.

Alleen als dit op beide plaatsen goed geregistreerd is, ontvangt u ook daadwerkelijk een e-mail. Stond dit al goed? Controleer dan het volgende:

 • Uw e-mailadres: ga naar 'Mijn gegevens' en 'Patiëntgegevens'. Als uw e-mailadres niet klopt, kunt u deze zelf aanpassen via de knop 'Wijzigen'. 
 • Uw ongewenste mail: soms komen e-mails van Mijn Maasstad Ziekenhuis binnen als 'spam' (ongewenste e-mail). Controleer uw mailbox bij ‘Spam/junk/ongewenste mail’ als u de e-mail van Mijn Maasstad Ziekenhuis niet heeft ontvangen.  

 

Ik kan niet alle consultverslagen, brieven en uitslagen terugvinden, hoe kan dat?

Vanaf een bepaalde datum zijn onderdelen van uw dossier toegevoegd aan Mijn Maasstad Ziekenhuis.

Brieven, uitslagen en metingen zijn vanaf 5 december 2016 terug te vinden in Mijn Maasstad Ziekenhuis. Bloeduitslagen ook van voor die datum.

Consultverslagen van de polikliniek zijn vanaf 1 december 2018 terug te vinden, van de Spoedeisende Hulp vanaf 1 juni 2020. Consultverslagen van de fysiotherapeut, logopedist, medisch maatschappelijk werker, ergotherapeut en psycholoog vanaf 1 juni 2019.

Kan ik mijn dossier downloaden of printen?

Het is niet mogelijk om uw dossier te downloaden vanaf Mijn Maasstad Ziekenhuis. Het is wél mogelijk om bepaalde onderdelen te printen.

U kunt de brieven die in uw dossier staan, opslaan als PDF of printen. Ook kunt u uw uitslagen printen met de printknop rechts bovenin het scherm.

Wilt u een kopie van uw gehele dossier? Kijk dan op de pagina Rechten en plichten bij 'Medische gegevens inzien of opvragen'. Vul het aanvraagformulier in en stuur deze op. U kunt dit formulier ook ophalen bij Patiëntenvoorlichting in de centrale hal van het Maasstad Ziekenhuis. 

Bij het Maasstad Ziekenhuis kunt u ook een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) gebruiken. Dat betekent dat u vanuit uw PGO een kopie van uw medische gegevens kunt opvragen. Meer informatie? Kijk op de pagina Persoonlijke gezondheidsomgeving.  


 

Wat is een geldig legitimatiebewijs?

In onze folder leest u wat een geldig legitimatiebewijs is.

 

Waar kan ik de balie Patiëntenregistratie vinden?

De balie Patiëntenregistratie vindt u in de centrale hal van het Maasstad Ziekenhuis. Als u langs de receptie loopt (die in het middel van de halt staat), is rechts de balie Patiëntenregistratie/Bureau Opname. Hier kunt u zich melden. Dat moet sowieso voordat u uw eerste afspraak heeft in het Maasstad Ziekenhuis. 

 

Ik wil inzage in het dossier van mijn kind. Hoe regel ik dat?

U kunt met het DigiD van uw kind inloggen op Mijn Maasstad Ziekenhuis. In de folder 'Mijn Maassstad Ziekenhuis voor kinderen' leest u hoe u een DigiD kunt aanvragen voor uw kind. Ook staat hierin wanneer u als ouder het medisch dossier van uw kind mag inzien. Dit is namelijk afhankelijk van de leeftijd van uw kind.

      

Ik wil een afspraak plannen via Mijn Maasstad Ziekenhuis, kan dat?

Nee, u kunt op dit moment nog geen afspraken inplannen via Mijn Maasstad Ziekenhuis. Dit willen wij op een later moment wel gaan aanbieden. Houd hiervoor de ontwikkelingen op Mijn Maasstad Ziekenhuis in de gaten.

     

Kan ik Mijn Maasstad Ziekenhuis ook op mijn telefoon of tablet gebruiken?

Ja, u kunt Mijn Maasstad Ziekenhuis op uw computer, laptop, tablet en telefoon bekijken.

Er is geen app-versie van Mijn Maasstad Ziekenhuis. Wel kunt u de inlogpagina op het beginscherm van uw telefoon of tablet zetten. Als uw vanuit daar inlogt met de DigiD app komt u op de mobiele website van Mijn Maasstad Ziekenhuis.

De inlogpagina van Mijn Maasstad Ziekenhuis op uw beginscherm zetten, gaat als volgt:

 • Heeft u een Android telefoon? Ga naar de inlogpagina, klik in de browser rechtsboven op 'Menu', klik op ‘Toevoegen aan startscherm’.
 • Heeft u een iPhone en iPad? Ga naar de inlogpagina, klik in de browser onderaan op het ‘deelicoon’(vierkantje met pijl), zoek in het onderste menu naar ‘Zet op beginscherm’.

      

Welke internetbrowsers kan ik gebruiken voor Mijn Maasstad Ziekenhuis?

Mijn Maasstad Ziekenhuis werkt goed op de volgende internetbrowsers:

 • Google Chrome
 • Mozilla Firefox
 • Safari
 • Internet explorer 10 of hoger
 • Microsoft Edge

Voor een goed en veilig gebruik van Mijn Maasstad Ziekenhuis is het belangrijk dat u alle updates voor de internetbrowser op tijd installeert. 

      

Ik log in, maar kom niet op Mijn Maasstad Ziekenhuis. Hoe kan dat?

Het kan zijn dat u geen toegang krijgt, omdat:

 • uw Burgerservicenummer (BSN) nog niet gecontroleerd is. Dit gebeurt binnen 24 uur nadat wij uw verwijzing hebben binnengekregen. Dit doet de afdeling Patiëntenregistratie;
 • u nog geen 16 jaar bent;
 • u wordt vertegenwoordigd in de zorg door een mentor, echtgenoot/partner, of een ouder/kind/etc.

Is dit niet het geval of zou uw BSN al gecontroleerd moeten zijn, maar krijgt u geen toegang tot Mijn Maasstad Ziekenhuis? Neem dan contact op met Patiëntenvoorlichting via (010) 291 15 81. Of loop langs in de centrale hal van het Maasstad Ziekenhuis. Patiëntenvoorlichting is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00-16.30 uur.

Hoe veilig zijn mijn gegevens?

Het Maasstad Ziekenhuis vindt de privacy van patiënten erg belangrijk. Wij gaan op een veilige manier om met uw digitale gegevens. Dit doen wij volgens de ‘Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)’. Meer informatie vindt u in de Privacyverklaring van het Maasstad Ziekenhuis.

Wij willen graag weten hoe vaak Mijn Maasstad Ziekenhuis wordt gebruikt. Daarom registreren wij - op een veilige manier - elke keer dat u inlogt. De gegevens die u invoert in Mijn Maasstad Ziekenhuis kunnen worden opgenomen in uw medisch dossier.

Lees ook wat u zelf kunt doen aan de veiligheid van uw gegevens.